ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Συζήτηση υψηλού κύρους στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις : Nation Branding Προκλήσεις & Ευκαιρίες

May 29, 2024

Τα πανεπιστήμια διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στο Nation Branding, καθώς αποτελούν κέντρα γνώσης, καινοτομίας και πολιτιστικής ανταλλαγής

Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε η εκδήλωση – συζήτηση για το Nation Branding που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/5 στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Διοργανωτής της πρωτότυπης εκδήλωσης ήταν Το Τμήμα Οικονομικών & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή Δρ Ανδρέα Μασούρα και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρ Σοφία Δάσκου. Αφορμή της εκδήλωσης είναι η κυκλοφορία των δύο συλλογικών τόμων για το Nation Branding: “Handbook of Research on Future Policies and Strategies for Nation Branding” & “Global Developments in Nation Branding and Promotion: Theoretical and Practical Approaches” από  τον διεθνή εκδοτικό οίκο IGI.

Η έννοια του “nation branding” ή αλλιώς της εθνικής επωνυμίας, αφορά τη στρατηγική και τις ενέργειες που αναλαμβάνει ένα κράτος για να διαμορφώσει και να προωθήσει την εικόνα του σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένα πολύπλοκο και ενδιαφέρον θέμα που συνδέεται με την επικοινωνία, τη διπλωματία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Υπουργός Παιδείας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου η οποία αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα Πανεπιστήμια στην εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό. Αναφορά στον ρόλο των Πανεπιστημίων, ως κέντρα γνώσης, έκανε και ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιο Νεάπολις Καθ. Παντελής Σκλιας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σχέση των ιδιωτικών επενδύσεων και με την έννοια του Nation Branding. Το Nation Branding και οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι στενά συνδεδεμένα, καθώς η ενίσχυση της εθνικής εικόνας μπορεί να προσελκύσει περισσότερες και ποιοτικότερες επενδύσεις. Αντίστροφα, οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας θετικής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ελλάδας, Κα. Βίκυ Λοϊζου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά και στα ζητήματα της εικόνας (branding) στο εξωτερικό. Ομιλητής επίσης στην εκδήλωση ήταν ο Καθ. Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην αντιφώνησή του ο Δρ Ανδρέας Μασούρας ευχαρίστησε τόσο τους συγγραφείς όσο και τους συνεπιμελητές του για την ολοκλήρωση της πολυετούς έρευνας ενώ ειδική μνεία έκανε στην συντονίστρια της εκδήλωσης, Επίκουρη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου Δρ Άρτεμις Σαββίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.

LATEST NEWS

Η Ευανθία Δόβα, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, συμμετέχει στο Διεθνές Θερινό Εργαστήριο...

July 18, 2024