ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Robotex MRC 2024: Νέοι Αγώνες Αθλητικής Ρομποτικής και Drones σε Ένα Σαββατοκύριακο Τεχνολογίας!

June 21, 2024
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και το Cyprus Computer Society σας προσκαλούν να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, το Robotex MRC 2024! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου 2024, από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ., στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Χρυσός χορηγός του Robotex MRC 2024 είναι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος. Ο Καθηγητής Σάββας Σάββας Χατζηχριστοφής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας και Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και ο Ζάχος Ανθής, Λέκτορας Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Δεδομένων, θα συμμετέχουν στην επιστημονική ομάδα. Φοιτητές του Πανεπιστημίου θα υποστηρίξουν εθελοντικά τη διοργάνωση. Την έναρξη του φεστιβάλ θα κηρύξει ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημος Δαμιανού.
Για πρώτη φορά στην Κύπρο, το φεστιβάλ Robotex περιλαμβάνει αγώνες αθλητικής ρομποτικής Minoan Robot Sports Competition (MRC). Στον 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και στον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό MRC θα συμμετέχουν 600 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο διαγωνιζόμενοι/ες σε 20 διαφορετικές ρομποτικές προκλήσεις.
Κατά τη διάρκεια του 2ήμερου φεστιβάλ, μαθητές δημοτικού θα παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές με θέμα: «Τα ρομπότ για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».
Το Σάββατο 29/6 , τα ρομπότ θα τρέχουν στις πίστες Line Following και Folkrace, θα προσπαθήσουν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και να πετύχουν το στόχο στην τοξοβολία! Παράλληλα, στον κάτω όροφο του ίδιου κτιρίου θα πραγματοποιηθεί ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός Drones!
Την Κυριακή 30/6, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με χορετυική παράσταση των μαθητών/τριων της σχολής χορού Έλενα Κλαρκ. Τα ρομπότ θα μονομαχήσουν στο SUMO, θα τρέξουν στη νέα πίστα ράλλυ 15 μέτρων και θα δοκιμάσουν το νέο αγώνισμα της σφαιροβολίας. Το  πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το Girls Firefighting που απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.
Ελάτε να περάσουμε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο, χειροκροτώντας τους νέους και τις νέες που θα λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς! Απολαύστε διαδραστικές εκθέσεις τεχνολογίας, παιχνίδια, κληρώσεις δώρων και άλλα δρώμενα.
Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις MRC (Κρήτη) και Robotex (Εσθονία) όπου οι Κύπριοι μαθητές μας έχουν σαρώσει τα βραβεία, τα προηγούμενα χρόνια.

LATEST NEWS