Διδακτορικό στην Ψυχολογία

Το διδακτορικό στην Ψυχολογία στοχεύει στην εξειδικευμένη  έρευνα  των φοιτητών. Ως μέρος αυτής της εκπαίδευσης, το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη συμμετοχή των φοιτητών στις δραστηριότητες σχετικών Τμημάτων, Σχολών ή οργανωμένων ερευνητικών Δομών  του Πανεπιστημίου. Τα πεδία ενδιαφέροντος του διδακτορικού είναι, χωρίς να περιορίζονται αποκλειστικά, στην Κλινική, Συμβουλευτική, Γνωστική, Πειραματική, Εκπαιδευτική, Εξελικτική Ψυχολογία και στην Νευροψυχολογία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1

3-5 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ή ΑΓΓΛΙΚΑ

ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το διδακτορικό πρόγραμμα στην ψυχολογία στοχεύει στην εκπαίδευση μελλοντικών ερευνητών στον τομέα της ψυχολογίας. Το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων ώστε οι απόφοιτοι να γίνουν ανεξάρτητοι ερευνητές σε μεταδιδακτορικό επίπεδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορους τομείς εξειδίκευσης. Ωστόσο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προτείνουν εργασίες εντός των εξειδικευμένων τομέων της εμπειρογνωμοσύνης του επόπτη.

Οι διδακτορικοί φοιτητές αναμένεται να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν ένα ανεξάρτητο πρωτότυπο ερευνητικό έργο και να εκπονήσουν μια Διατριβή. Μέσω του ερευνητικού τους έργου, οι φοιτητές αναμένεται να παράσχουν σημαντικές αποδείξεις πρωτότυπης συνεισφοράς στη γνώση, να αναπτύξουν ή να εφαρμόσουν καινοτόμες μεθόδους έρευνας ή παρέμβασης και, κατά συνέπεια, να προωθήσουν την επιστημονική γνώση σε έναν από τους πολλούς τομείς της ψυχολογίας.

Ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι οι φοιτητές να:

  • Αναπτύξουν μία εις βάθος κατανόηση και κριτική ανάλυση της τρέχουσας βιβλιογραφίας και μεθοδολογίας έρευνας στον τομέα της ψυχολογίας.
  • Ενισχύσουν τις ερευνητικές τους δεξιότητες και να διευκολύνουν την ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης σχετικής με τον τομέα της ερευνητικής τους εξειδίκευσης.
  • Εκπαιδευτούν σχετικά με τη διάδοση των ερευνητικών ευρημάτων μέσω της δημοσίευσης σε επιστημονικά περιοδικά και της παρουσίασης της εργασίας τους σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.
  • Προετοιμαστούν να διεξάγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένη ανεξάρτητη έρευνα.

ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση να:

ΜΑ1. Επιδεικνύουν συστηματική κατανόηση ενός συγκεκριμένου τομέα της Ψυχολογίας και γνώση των δεξιοτήτων και της μεθοδολογίας έρευνας που σχετίζονται με αυτό το πεδίο.

ΜΑ2. Επιδεικνύουν την ικανότητα να συλλαμβάνουν, να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν και να προσαρμόζουν μια πραγματική ερευνητική διαδικασία με επιστημονική και ηθική ακεραιότητα.

ΜΑ3. Έχουν συνεισφέρει μέσω πρωτότυπης έρευνας που επεκτείνει τα όρια της γνώσης αναπτύσσοντας ένα σημαντικό σύνολο εργασιών, μερικές από τις οποίες αξίζει να δημοσιευτούν σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

ΜΑ4. Να έχουν αναπτύξει την ικανότητα για κριτική ανάλυση, αξιολόγηση και κατασκευή νέων και πολύπλοκων ιδεών.

ΜΑ5. Να είναι ικανοί να επικοινωνούν με τους συμφοιτητές/συνεργάτες τους, την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα και με την κοινωνία γενικότερα σχετικά με τους τομείς εξειδίκευσής τους, μέσω, για παράδειγμα, παρουσιάσεων σε συνέδρια, σεμιναρίων, διαλέξεων και ερευνητικών άρθρων.

ΜΑ6. Να είναι σε θέση να προάγει την τεχνολογική, κοινωνική ή πολιτιστική πρόοδο στον τομέα της ψυχολογίας μέσα σε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά πλαίσια.

ΜΑ7. Να είναι γνώστες και ικανοί να ακολουθούν τον ερευνητικό κώδικα δεοντολογίας στον τομέα της ψυχολογίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διδακτορικό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία

Τίτλος Διδακτορικού ΠρογράμματοςΟδηγός ΣπουδώνΕπιστημονικά Πεδία - Γνωστικά ΑντικείμεναΤμήμα
Διδακτορικό στην Ψυχολογία (Ελληνικά - Αγγλικά)Πατήστε εδώΠατήστε εδώΤμήμα Ψυχολογίας

ΓΛΩΣΣΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ

Η διδακτορική διατριβή μπορεί να υποβληθεί στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Μονάδα Διδακτορικών Σπουδών παρακαλώ πατήστε εδώ.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Μάριος Αργυρίδης

Καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας

Ο Μάριος Αργυρίδης είναι Καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και Εγγεγραμμένος Ψυχολόγος στο Μητρώο Επαγγελματιών Ψυχολόγων Κύπρου.

Άνδρη Χριστοδούλου

Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας

Συντονίστρια Μεταπτυχιακού (MSc) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία

Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Κέντρου Ερευνητικών και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.)

Η Άνδρη Χριστοδούλου είναι Διευθύντρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ερευνητικών και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) και Λέκτορας Κλινικής Ψυχολογίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος...

Γλυκερία Ρέππα

Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας

Η Γλυκερία Ρέππα είναι Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Πάφος και συν-συντονίστρια του ΠΜΣ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας....

Κωνσταντίνα Ζαμπά

Λέκτορας στη Συμβουλευτική Ψυχολογία

Η Δρ. Κωνσταντίνα Ζάμπα είναι εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Λέκτορας Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας, στη Σχολή Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος...

Λίνα Ευθυβούλου

Λέκτορας Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Η Δρ Λίνα Ευθυβούλου είναι εγγεγραμμένη ως Chartered Counselling Psychologist, διατηρεί καθήκοντα Λέκτορα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Επόπτη στο Τμήμα Ψυχολογίας στη Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.

Μαριλένα Μουσουλίδου

Επίκουρη Καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας

Συντονίστρια Πτυχίου (BSc) στην Ψυχολογία

Η Μαριλένα Μουσουλίδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας. Κατέχει διδακτορικό στη Γνωστική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Leicester, της Μεγάλης Βρετανίας (2010) και πτυχίο στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Derby (2004) ...

Χριστιάνα Κούνδουρου

Λέκτορας Ειδικής Αγωγής

Συντονίστρια Μεταπτυχιακού (MSc) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (Συμβατικό και Εξ Αποστάσεως)

Διευθύντρια του Κέντρου Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών και Αναπηριών (Κ.Ε.Ε.Α.Α.)

Η Χριστιάνα Κούνδουρου είναι Λέκτορας στην Ειδική Αγωγή, στη Σχολή Επιστημών Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Είναι κάτοχος Προπτυχιακού Τίτλου στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο του Essex (2006) ...
Διδακτορικό Πρόγραμμα το οποίο προσφέρει στους απόφοιτούς του όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να ακολουθήσουν μια ερευνητική ακαδημαϊκή πορεία στον επιλογής τους τομέα της Ψυχολογίας.