ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φοιτητική Έκθεση: ‘Παράπλευρες Προσεγγίσεις της Αρχιτεκτονικής’

18/05 - 18/05 @ 19:30 - 21:00

📌 Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος  σε συνεργασία με το Third Space Art Center στην Πάφο διοργανώνουν μια  ξεχωριστή έκθεση με θέμα “Εναλλακτικές Προσεγγίσεις της Αρχιτεκτονικής”  όπου θα παρουσιαστούν δημιουργικές εργασίες των φοιτητών.

📅Ημερομηνία: 18/05/2024
🕚Ώρα: 19:30
📍 Τοποθεσία: Ελευθερίου Βενιζέλου 94, 8021 Πάφος

Η έκθεση αποτελεί μέρος της διεύρυνσης και εξωτερίκευσης των δραστηριοτήτων του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και την ενίσχυση των σχέσεων του με το κοινωνικό σύνολο και αφετέρου με την πολιτιστική ζωή της πόλης της Πάφου. Τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτήν την έκθεση αποτελούν δημιουργικές εργασίες των φοιτητών και φοιτητριών, οι οποίοι συνδέουν τις αρχιτεκτονικές τους προτάσεις με άλλες μορφές συνθετικής και αφαιρετικής σκέψης, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα και τεχνικές. Οι φοιτητές εξερευνούν εναλλακτικές και ποικίλες προσεγγίσεις στη δημιουργία αρχιτεκτονικών λύσεων και διευρύνουν τη γνώση τους μέσω αναφορών σε διάφορες τέχνες και επιστήμες, όπως τη Λογοτεχνία, τον Κινηματογράφο, τη Zωγραφική και Γλυπτική, τη Φιλοσοφία, τη Φυσική και τα Μαθηματικά, με στόχο την εξέλιξη των γνώσεών τους, την αισθητική τους καλλιέργεια και την επανεκτίμηση του ρόλου της αρχιτεκτονικής στη σύγχρονη κοινωνία. Μέσα από την έκθεση, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν αντιμέτωποι με εναλλακτικές προσεγγίσεις και ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να αντιληφθεί την αρχιτεκτονική.

Eπιμέλεια και συντονισμός από την Δρ. Στέλλα Καραγιώργη διευθύντρια του Third Space, και τους Σόλων Ξενόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, Ελένη  Χατζηνικολάου, Επισκέπτης Ακαδημαικός και Χρυστάλα Ψαθίτη, Λέκτορας, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

*Ώρες επισκεψης της έκθεσης: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 17:00 – 19:00, Τετάρτη & Σάββατο 12:30 -14:30 ή οποιαδήποτε άλλη ώρα κατόπιν ραντεβού. Καλέστε στο 99216088.

Διάρκεια Έκθεσης: 18 Μαϊου –  8 Ιουνίου

 

Details

  • Date: 18/05 - 18/05
  • Time: 19:30 - 21:00