Ο Αναστάσιος (Τάσος) Αντωνιάδης αποφοίτησε από τη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και συνέχισε με διδακτορικό στη Τεχνητή Νοημοσύνή και τη Μηχανική Μάθηση στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Η διδακτορική του έρευνα επικεντρώθηκε στη Βαθιά Μάθηση (Deep Learning), ειδικότερα στο Representation Learning, και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως Bayesian Inference, Stochastic Processes, Non-Parametric Statistics και Information Theory.
Η διδακτορική του εργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Τεχνητή Νοημοσύνη για Κωφούς (aiD), το οποίο είχε στόχο την ανάπτυξη μοντέλων βαθιάς μάθησης υψηλής ακρίβειας για κωφούς και ακούωντες, με σκοπό τη βελτίωση της διαδραστικής επικοινωνίας μεταξύ τους.
Στη συνέχεια, ο Αναστάσιος εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΤΕΠΑΚ στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος AtheroRisk. Ο κύριος στόχος του προγράμματος ήταν η ταυτοποίηση ασταθών καρωτιδικών πλακών που σχετίζονται με συμπτώματα, μέσω ανάλυσης υπερηχογραφικών εικόνων και ανάλυσης κίνησης πλακών.
Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών, αλλά και στη συνέχεια ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, ο Αναστάσιος δίδαξε σειρά μαθημάτων που άπτονται της ειδικότητάς του, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Ακολούθως, εισήλθε στην αγορά εργασίας, όπου εργάστηκε ως επιστήμονας δεδομένων και αναλυτής, εξειδικευόμενος σε προγράμματα που επικεντρώνονται στην εξαγωγή συμπερασμάτων από μεγάλα σύνολα δεδομένων.