ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος – Επιτυχία Ορόσημο 

July 4, 2024
Ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έγκριση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE (Empowering the Margins of Europe through Regional and Global Engagement) με χρηματοδότηση ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στην οποία το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος συμμετέχει ως βασικός εταίρος – πλήρες μέλοςΜε τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28/6/2024, εγκρίθηκαν 14 νέες Συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που έρχονται να προστεθούν στις 50 υφιστάμενες που προέκυψαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Μετά από αυτή την επιτυχία – ορόσημο, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παντελής Σκλιάς δήλωσε:

” Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στην εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ευρωπαϊκές Συμμαχίες Πανεπιστημίων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων EMERGE της οποίας είμαστε πλήρες μέλος, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και , πλέον, επισημοποιείται.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος είναι, πλέον , μέλος της διακεκριμένης οικογένειας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν σε εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκές Συμμαχίες Πανεπιστημίων. 

Τα 9 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, δημιουργήσαμε μια ακαδημαϊκή κοινότητα 125,000 φοιτητών και 11,500 ακαδημαϊκών δασκάλων. Με χρήση κοινών ποιοτικών διαδικασιών, ανταλλαγών, κοινών προγραμμάτων σπουδών, τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού, ανθεκτικού και Πράσινου campus, με πρόσβαση στην Ανοικτή Επιστήμη και άλλες κοινές πρωτοβουλίες, προσδοκούμε στη δημιουργία ενός Πρότυπου Πανεπιστημίου το οποίο θα λειτουργεί πάνω από όλα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των Περιφερειών στη βάση των σύγχρονων αναγκών και εξελίξεων.

Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και ευθύνη, πάντα προσανατολισμένοι στην αριστεία, την εξωστρέφεια και την περαιτέρω εμπέδωση του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος ως Συνειδητή Επιλογή.

Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EMERGE είναι το Ιρλανδικό University of Limerick, και μαζί με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος μετέχουν ως Εταίροι τα Πανεπιστήμια  Universidade da Coruña (Ισπανία), Université Rennes 2 (Γαλλία), Université Bretagne Sud (Γαλλία),  Inland Norway University of Applied Sciences (Νορβηγία), Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici (Σλοβακία), Europa-Universität Flensburg (Γερμανία), Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ελλάδα).

Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πανεπιστημίων EMERGE στο https://euemerge.eu/

LATEST NEWS

Ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έγκριση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων EMERGE (Empowering the Margins of Europe through Regional and Global Engagement) με χρηματοδότηση ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στην οποία το Πανεπιστήμιο Νεάπολις...

July 4, 2024