ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Διεθνής επιτυχία για το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος

August 27, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος σημείωσε σημαντική επιτυχία στο International Mathematics Competition (IMC) 2024, μια από τις πιο καταξιωμένες μαθηματικές διοργανώσεις παγκοσμίως. Το IMC πραγματοποιήθηκε φέτος στη Βουλγαρία από τις 5 έως και τις 11 Αυγούστου και συγκέντρωσε κορυφαίους φοιτητές μαθηματικών και πληροφορικής από πανεπιστήμια διεθνούς κύρους. Από την ίδρυσή του το 1994, το IMC έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές και σημαντικές διοργανώσεις για φοιτητές, ενισχύοντας τις δεξιότητες, την καινοτομία και τη συνεργασία στην επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων.

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος εκπροσωπήθηκε από 8 φοιτητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Aleksander Avdiushenko και Andrei Smolenskii. Οι φοιτητές μας απέδειξαν τις εξαιρετικές τους ικανότητες, κατακτώντας 5 χρυσά μετάλλια2 αργυρά και μία τιμητική διάκριση (Honorable Mention).

Στη συνολική κατάταξη, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος κατέλαβε την 15η θέση, ξεπερνώντας πανεπιστήμια με ισχυρή παρουσία όπως το University of Amsterdam και το TU Berlin. Η πρώτη θέση πήγε στο St Petersburg State University.

Αυτή η επιτυχία αντανακλά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στους φοιτητές του και υπογραμμίζει την αφοσίωση τόσο των φοιτητών όσο και των ακαδημαϊκών τους στην αριστεία. Συγχαίρουμε θερμά τους φοιτητές μας για την εξαιρετική τους επίδοση, η οποία τιμά τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

LATEST NEWS

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος σημείωσε σημαντική επιτυχία στο International Mathematics Competition (IMC) 2024, μια από τις πιο καταξιωμένες μαθηματικές διοργανώσεις παγκοσμίως. Το IMC πραγματοποιήθηκε φέτος...

August 27, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος (NUP) ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ίδρυση του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet AI-2-TRACE-CRIME, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η...

August 22, 2024