ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος τιμά την Katherine E. Fleming με την Αναγόρευση σε Επίτιμη Διδάκτορα

June 21, 2024

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, τη τελετή αναγόρευσης της Katherine E. Fleming, διακεκριμένης ακαδημαϊκού και Προέδρου του J. Paul Getty Trust, σε Επίτιμη Διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ‘‘Κερύνεια’’ του Πανεπιστήμιου στη παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου, εκπρόσωπων αρχών και φορέων της Πάφου, της πρεσβείας των ΗΠΑ και φίλων του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Γιώργος Μ. Λεπτός, Πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης της καθ. Κ. Fleming στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Νεάπολις, αναφέροντας «η διαχρονική δέσμευση μας στην αριστεία και στη καινοτόμο γνώση αντικατοπτρίζεται πλήρως στο έργο και τη προσωπικότητα της καθ. Κ. Fleming. Η παρουσία της θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητα και θέληση του Ιδρύματός μας να αναδειχθεί ως κέντρο Ανώτατης Εκπαίδευσης αριστείας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθ. Παντελής Σκλιάς, τόνισε την αξία της συμβολής της καθ. Κ. Fleming στο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών, της ιστορίας και της ακαδημαϊκής ηγεσίας, σημειώνοντας «η συμβολή της καθ. Κ. Fleming στη μελέτη της ιστορίας και στη προαγωγή της εκπαίδευσης είναι εξαιρετική και αξίζει κάθε αναγνώριση. Ως Πρόεδρος του Getty Trust, έχει επιδείξει ηγετική ικανότητα στη διατήρηση του πολιτισμικού πλούτου του Ελληνισμού και στην υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο».

Στο τέλος της τελετής, η καθ. Κ. Fleming αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την ένταξή της στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, έδωσε μια εμπνευσμένη ομιλία με τίτλο «Making the Past Present», αναφερόμενη στο τρόπο με τον οποίο το παρελθόν καθορίζει τις τύχες των ανθρώπων και των λαών, και πώς η αρχαία ελληνική κληρονομιά μπορεί να αποτελέσει πηγή δύναμης για την πρόοδο της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η καθ. Κ. Fleming κατέχει την έδρα «Αλέξανδρος Ωνάσης» στην Ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και έχει διατελέσει Επίτιμη Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Η ακαδημαϊκή της πορεία περιλαμβάνει σημαντικά επιτεύγματα, όπως το βιβλίο της “Greece – A Jewish History”, που έχει λάβει πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις. Η προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό αναγνωρίστηκε και από την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία την τίμησε με την απονομή της ελληνικής υπηκοότητας το 2015.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, με την ένταξη της καθ. Κ. Fleming στην ακαδημαϊκή του κοινότητα, επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως ένα κέντρο αριστείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, προωθώντας τη γνώση και την έρευνα σε διεθνές επίπεδο.

LATEST NEWS