ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Διαδικτυακή διάλεξη: Η προπαγάνδα της δικτατορίας των συνταγματαρχών: Μέσα και μέθοδοι 

November 10, 2023

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ιστορικές Σπουδές. Θεωρία και Μεθοδολογία της Ιστορίας» που προσφέρεται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (μεταξύ 14 και 17 Νοεμβρίου 1973), την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 στις 7 μ.μ. θα διεξαχθεί διαδικτυακή διάλεξη του Αντώνη Κλάψη, Επίκουρου Καθηγητή Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης, με τίτλο:

Η προπαγάνδα της δικτατορίας των συνταγματαρχών:

Μέσα και μέθοδοι 

Η διάλεξη επικεντρώνεται στην παρουσίαση των διαφόρων τρόπων με τους οποίους η δικτατορία των συνταγματαρχών άσκησε προπαγάνδα από την ημέρα της επιβολής της, τον Απρίλιο του 1967, έως την κατάρρευσή της, τον Ιούλιο του 1974. Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναλυθούν τα έντυπα και τα οπτικοακουστικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για προπαγανδιστικούς σκοπούς από το χουντικό καθεστώς, αλλά και η εργαλειοποίηση προσώπων και θεσμών με στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Παρακολουθήστε την διαδικτυακή διάλεξη  ΕΔΩ

LATEST NEWS

Η Ευανθία Δόβα, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, συμμετέχει στο Διεθνές Θερινό Εργαστήριο...

July 18, 2024