ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Sustainable Infill Development: Συμμετοχή του NUP σε Erasmus+ BIP στην Πολωνία

July 18, 2024

Η Ευανθία Δόβα, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, συμμετέχει στο Διεθνές Θερινό Εργαστήριο Σχεδιασμού στο Opole της Πολωνίας, μεταξύ 7-13 Ιουλίου. Το Διεθνές Εργαστήριο διοργανώνεται από το Opole University of Technology, υπό την επίβλεψη της dr inż. Arch. Anna Szczegielniak, ως Blended Intensive Programme στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+. Μαζί με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, στο Εργαστήριο συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Università di Pavia (Ιταλία), Technical University of Liberec (Τσεχία), και Universitat Jaume I (Ισπανία).

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, με τίτλο Sustainable Infill Development, οι φοιτητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό, σε ομάδες διαφορετικών εθνικοτήτων, διερευνούν και προτείνουν ιδέες για τον βιώσιμο σχεδιασμό κενών οικοπέδων εντός του ιστορικού κέντρου του Opole. Συμμετέχουν, παράλληλα, σε συζητήσεις, διαλέξεις, περιπάτους και επισκέψεις στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της. Η Ε. Δόβα, στη διάλεξή της, με τίτλο Rethinking leftover spaces as venues for culture, θα παρουσιάσει τους μετασχηματισμούς στον αστικό χώρο της Πάφου με αφορμή την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, και τις διευρυμένες επεμβάσεις που ακολούθησαν.

LATEST NEWS

Η Ευανθία Δόβα, PhD, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, συμμετέχει στο Διεθνές Θερινό Εργαστήριο...

July 18, 2024