Ο Σάββας Χατζηχριστοφής είναι Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας και Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη διασταύρωση της τεχνητής νοημοσύνης, της όρασης υπολογιστών και της ρομποτικής και έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα Ε&Α που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς. Είναι κάτοχος διπλώματος (M.Eng.) και διδακτορικού διπλώματος στην Όραση Υπολογιστών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και έχει διατελέσει ειδικός επιστήμονας, επισκέπτης καθηγητής και ερευνητής σε διάφορα ιδρύματα. Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις, υποτροφίες και βραβεία για τη συνεισφορά του και έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε έγκυρα ακαδημαϊκά περιοδικά.
Η Δρ. Δήμητρα Δημητρίου είναι Λέκτορας στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Είναι απόφοιτη του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς από όπου έχει αποκτήσει το πρώτο της πτυχίο. Στη συνέχεια, έχει αποκτήσει μάστερ στο Banking and Financial Studies και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά (Financial Modelling). Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις σε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά συνέδρια.
Από το 2020, είναι μέλος των συνδέσμων Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και των Chartered and Certified Accountants της Μεγάλης Βρετανίας και φέρει τον τίτλο του Chartered Certified Accountant (ACCA). Είναι επίσης κάτοχος του επαγγελματικού διπλώματος Certified Financial Analyst (Level 3) της Μεγάλης Βρετανίας.
Το διδακτικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε θέματα λογιστικής και χρηματοοικονομικών όπως διοικητική λογιστική, χρηματοοικονομική λογιστική, χρηματοοικονομική ανάλυση, χρηματοοικονομική των επιχειρήσεων, φορολογία, ελεγκτική, εταιρική διακυβέρνηση, κλπ.
Έχει δημοσιεύσει (σε συνεργασία) στο επιστημονικό περιοδικό Multinational Finance Journal (2018) έρευνα με τίτλο ‘Banking Crisis in Cyprus: Causes, Consequences and Recent Developments’. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα όπως εταιρική διακυβέρνηση, εσωτερικός έλεγχος, φορολογικός έλεγχος, λογιστικές απάτες, περιβαλλοντική λογιστική και αναφορά, και άλλα.
Είναι μέλος στα ακόλουθα:
- Institute of Chartered Certified Accountants (ACCA).
- Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).
Έχει συνεισφέρει στην έρευνα, συγγραφή και επεξεργασία κειμένων των παρακάτω ακαδημαϊκών βιβλίων:
- Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Εφαρμογές, του Καθηγητή Παναγιώτη Θεοδοσίου.
- Structure and Regulation of Capital Markets by Dr. B. Ibrahim.
Ο Πάτροκλος Πατσούλης αποφοίτησε από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών (BSc) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομική και Επιχειρηματική Στρατηγική (MSc) και διδακτορικό στα Οικονομικά (PhD) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η διδακτορική του διατριβή χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για περίοδο τριών ετών και έχει παρουσιάσει την έρευνά του σε διεθνή ακαδημαϊκά συμπόσια. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως τα Scientometrics, Social Responsibility Journal, Journal of Behavioral and Experimental Finance και Applied Economics Letters. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ως λέκτορας και σε εταιρείες πληροφορικής ως σύμβουλος επιχειρήσεων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στον ευρύτερο τομέα της εμπειρικής τραπεζικής και χρηματοοικονομικής. Πιο συγκεκριμένα εφαρμόζει χωρικά χρηματοοικονομικά μοντέλα, με στόχο τη μελέτη δευτερογενών επιπτώσεων μεταξύ χωρών από ορισμένες πολιτικές (π.χ. Ποσοτική Χαλάρωση της ΕΚΤ). Τα ευρύτερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την εφαρμογή νομισματικής πολιτικής και θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.